Tips

Op deze pagina vindt u enkele tips die samenhangen met uw (aanvullende) zorgverzekering.

Overstappen

Als u wilt overstappen, dan moet u uw huidige zorgverzekering opgezegd hebben. Opzeggen kan tot uiterlijk 1 januari en moet schriftelijk gebeuren. Tip: Geef in de opzegbrief specifiek aan dat u niet alleen uw basisverzekering opzegt, maar ook uw aanvullende verzekeringen!

Vervolgens heeft u tot uiterlijk 1 februari de tijd om zich aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Uw nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Wist u dat gebruik kunt maken van de overstapservice? U hoeft uw oude zorgverzekering dan niet zelf op te zeggen. Dat doet uw nieuwe verzekeraar voor u. Let op: om gebruik te kunnen maken van de overstapservice moet u zich vóór 1 januari bij uw nieuwe verzekeraar aanmelden. Vergeet daarbij niet om aan te geven dat u gebruik wilt maken van de overstapservice! Wilt u wisselen van zorgverzekering, maar wilt u pas in januari een definitieve keuze maken? Dan moet u wel zelf uw zorgverzekering opzeggen voor 1 januari. Tot 1 februari heeft u vervolgens de tijd om u aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. De verzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.  

Waarom overstappen?

Niets moet, maar eens per jaar kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar, als u dat wilt. Ook al was u dat niet van plan, het loont zeker de moeite om uw nieuwe polis grondig te bekijken. U krijgt dit jaar niet automatisch dezelfde vergoeding als vorig jaar. Ga daarom niet zomaar akkoord met het verlengen vanvan uw huidige aanvullende verzekering. Vergelijk uw oude polis met het nieuwe aanbod.

Eigen risico

Het in 2008 ingevoerde eigen risico geldt alleen voor zorg die onder de dekking van de bassisverzekering valt. Chiropractie wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket waardoor hiervoor dus géén eigen risico geldt. U ontvangt dus direct de vergoeding zoals die in het overzicht vermeld staat.

 

© copyright chiropractievergoeding.nl - alle rechten voorbehouden - e-mail contact@chiropractievergoeding.nl